GlutenfrittHälsaLCHFMejerifrittPaleoPersonligtRecept

En typisk lunch för mig

Lunch, vildfångad lax, blomkålsmos och grönsaker med resistent stärkelse. PALEO och LCHF. Glutenfritt och mejerifritt.

Jag lägger ju ofta ut matbilder på min instagram @egologiskt men jag vet att alla av er inte använder instagram så därför tänkte jag idag dela med mig hur en typisk lunch för mig ser ut en vardag.

Min lunch idag

Idag består min lunch av vildfångad lax (pinklax), mejerifritt blomkålsmos (stavmixas med smaklös kokosolja och örtsalt), rivna morötter, ärtor och resistent stärkelse i form av kidneybönor med lite örtsalt och olivolja på.

Resistens stärkelse har blivit lite av en trend bland diabetiker och lchf-folk. Det sägs stabilisera blodsockret och många går ner i vikt av det. Fasteblodsockret ska även bli lägre och man håller sig mer mätt.

Det är ju stärkelse och man tänker att det borde höja blodsockret men just resistent stärkelse ska inte brytas ner i munnen eller magsäcken utan det når hela vägen ner till dina goda bakterier i tjocktarmen. Man sägs alltså få bättre tarmhälsa och mindre magproblem av resistent stärkelse. Har du problem med magen, typ IBS, diabetes och blodsockerproblematik eller metabolt syndrom kan det vara värt att testa detta! Även psykisk ohälsa har en stor koppling till tarmen så även där kan det vara värt att prova RS.

Att jag äter vildfångad lax och försöker minska på den odlade beror på att den odlade numera är långt ifrån enbart nyttig. Tester visar att den odlade både innehåller sämre omega 3 men även en hel del gifter.

Om du vill veta mer om hur jag äter och varför, eller snarare vad jag undviker och varför, så finns ett mer utförligt inlägg om det här ⇒ Mat – vad jag helst undviker

Vad äter du för lunch idag? 🙂

4 thoughts on “En typisk lunch för mig

  1. Tänkte på en sak.. vi fiskar ju mkt i vättern. Du är inte intresserad av lax . Öring. Röding därifrån?

    1. Tack hade varit väldigt gott! Men eftersom jag ammar och är i ”barnafödande ålder” som det så fint heter 😉 så är ju rekommendationen att äta lax/öring/sik/röding från Vättern endast max 2-3 gånger per år pga miljögifterna tyvärr. Det gäller ju även dig förresten men det visste du säkert redan <3 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *