GlutenfrittHälsaLCHFLunch/middagMejerifrittPaleoPersonligt

Hur fastan gick!

Älgköttbullar, smör, avokado och örtsalt. LCHF/KETO.
Känner mig lite stolt faktiskt! Det blev en 24-timmarsfasta igår! Klapp på axeln.

Jag tror nyckeln till att jag klarade det så lätt var att jag INTE planerade för det. Bestämmer jag mig för att inte äta så blir jag garanterat hungrig. Den här fastan blev mer, ja det går som det går-attityden.

Mitt blodsocker har varit bättre, dock inte helt bra än. Därför fortsätter jag med en strikt lchf/ketovecka för att se hur mina värden förbättras. En vecka till att börja med, sen hoppas jag kunna äta mer eller mindre lchf hela tiden eftersom jag vet hur bra jag mådde med den kosten.

Jag trodde verkligen det skulle vara jobbigare att fasta men det gick så himla bra! Jag är förvånad.

När kvällen kom och det var dags för middag var jag faktiskt inte ens sugen på mat. Och jag hade faktiskt, helt ärligt, kunnat hoppa middagen och fortsatt ända tills idag. Jag rev till och med av ett tungt styrkepass på kvällen innan middagen haha.

Anledningen till att jag slutade var för jag fortfarande deltidsammar lite och jag vågar inte fasta längre på grund amningen. När man fastar kan ju miljögifter som ligger lagrad i fettvävnaden frigöras och bröstmjölk innehåller ju mycket fett.

Så varför gjorde jag fastan?

Huvudsakligen handlade fastan om att jag vill återta kontrollen över mina blodsockervärden som jag tycker varit alldeles för höga och alldeles för hoppiga sista tiden. En annan anledning till fastan var att jag ville bli av med sötsug. För min del funkade fastan som så att jag inte behöver tänka på mat och då slutar jag också bli sugen på mat – och framförallt på sött!

Andra fördelar med fastan är ju att kroppen får spara sig och hinna återhämta sig lite. Vi äter så ofta och har tillgång till mat i princip dygnet runt – något jag inte tror våra kroppar är gjorda för. Det sägs att fasta också kan reparera celler och föryngra oss. Något som bara är positivt 🙂

Jag länkade till fler inlägg om just fasta och vad det innebär för både för- och nackdelar i föregående inlägg. Så om du vill lära dig mer så hittar du massor bra info HÄR

Efter fastan åt jag en restfestmiddag kan man säga 🙂

Jag åt upp revbenspjällen sen söndagsmiddagen och sen åt jag lite älggryta med färsk blomkål.

***

Älgköttbullar, smör, avokado och örtsalt. LCHF/KETO.

Imorse åt jag detta till frukost, älgköttbullar, smör och avokado som jag delade med min son + kaffe till mig.

Älggryta, älgköttbullar och smör. LCHF/KETO.

Och denna lunch blev älggryta, färsk blomkål, älgköttbullar och smör med örtsalt. + En kopp grönt te.

Helt LCHF, dock lite för lite fett men ska bättra mig 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *