HälsaPersonlig utvecklingPersonligt

Känner ni också att ni får försvara er livsstil?

Sen när har det blivit ”normalt” att ta en kaka vid 10-fikat varje dag? Mer normalt och accepterat än att tacka nej?

Har ni, precis som jag, också märkt av blickarna, suckarna och ibland tjatandet när man tackar nej till kakan eller tårtan?

Känner ni också att ni får försvara er livsstil?

Varför har det blivit så att vi, som bryr oss om vår hälsa, har gått från att anses sunda till extrema? Är det andra människors dåliga samvete som talar?

Jag anser att det är mer extremt att sockerchocka sin kropp dagligen och göra det till en vana, än att enbart välja att göra det vid utvalda tillfällen. Varför ska man behöva förklara sig och i stort sett försvara sig eller rent av ursäkta sig för att man väljer att tacka nej till extra socker?

Jag mår inte dåligt av att tacka nej till fikat, så varför verkar andra må dåligt över det?

I början tog jag kanske ”striden” och försökte både övertyga och informera.

Men människor verkar blunda för sanningen, de vill inte lyssna och de vill ofta inte veta. När man i sin naivitet och övertygelse försökt förklara fick man ofta till svar att folk vill faktiskt unna sig! Och att ”det är man värd”.

Man är tydligen värd socker?

Jag har också fått höra att en livsstil utan socker och fika verkar vara så tråkigt.

Som om lycka mättes i socker?

Det är inte konstigt att vi kopplar ihop socker med mys. Vi lär ju våra barn att på fredagen unnar man sig. Man blir belönad efter en arbets/skolvecka och vad unnar vi oss, jo om inte socker.

Att unna sig och ordet fredagsmys är något som är inpräntat hos oss sen barnsben, men det kanske är dags att sudda ut ordet socker i myset? Gör era barn en tjänst och visa att myset och unnandet inte ligger i sockret, mys innebär så mycket mer. Att umgås till exempel.

Samhällskostnaderna för vad sockret och alla snabba kolhydrater i överflöd gör med våra kroppar är enorma! Vi människor har under årtionden varit förblindade av matindustriernas falska propaganda om att socker inte alls är farligt. Borde det inte vara dags att se sanningen nu?

Alla människor vill unna sig.

En del unnar sig i form av socker, men jag unnar mig i form av hälsa♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *