HälsaPersonligt

Någon mer än jag som är kolhydratskänslig?!

Egologiskt, Therése.

Igår smakade jag lite chips under tiden jag lagade mat. Typ som lite tilltugg, tänkte det kunde vara gott. Verkligen inte likt mig! Sist jag köpte hem chips var i somras under semestern och det var typ första gången i år.

Jag har blivit så kolhydratskänslig!

Först blev jag besviken på smaken. Jag hade liksom målat upp en bild i huvudet av att det skulle vara så gott och så var det inte det. Ändå fortsatte jag äta. Tillslut började det ju ändå bli lite gott. Som om hjärnan sakta men säkert började vänja sig.

Det är det som är så sjukt- Så länge jag håller mig ifrån chips och annan skit så blir jag heller inte sugen!

Efter chipsen blev jag såklart istället sugen på något sött. Först vill man ha fett och salt, sedan vill man ha sött och så fortsätter det så. Någon mer än jag?

Det är inte bara suget och biokemin i hjärnan som blir helt fucked up. Jag får också ALLTID huvudvärk efter att jag ätit chips eller smakat någon godisbit för mycket. Garanterat blodsockret som orsakar det. Och alla tillsatser?

-Det är en av anledningarna till att jag försöker hålla mig ifrån det så mycket som möjligt. Man mår verkligen inte bra av det där!

Förr när jag åt sånt oftare, kanske varje helg periodsvis, så märkte jag aldrig av några biverkningar. Då var kroppen helt klart inställd på sockerdrift – kroppen drevs av socker och kolhydrater.

Fördelen ändå med att man får så många biverkningar av socker och de snabba kolhydraterna är att det går ganska snabbt att återfå motivationen till att hålla sig till kosten man mår bäst av igen.

Och där ingår varken chips eller godis!

Idag märker jag direkt av om jag fått i mig för mycket kolhydrater. Jag blir typ som bakis, tung i huvudet och trött.

För ungefär två år sedan skrev jag ett inlägg om just fördelar som jag märkt av efter min kostomläggning och jag tycker allt stämmer bra fortfarande. Vill du läsa har du inlägget här ⇒ Fördelar efter min kostomläggning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *