HälsaLyckaPersonlig utveckling

Tio gratis hälsohack

Att vara hälsohacker, biohacker eller kalla-det-vad-du-vill-hacker kan verka dyrt rent pengamässigt!

Men det finns mycket som faktiskt kan göra mycket gott för din hälsa – och som inte heller kostar någonting alls!

Här har du tio gratis hälsohack som du kan ta del av redan idag!

Bada – att bada ute i havet eller i en sjö kostar noll men gör så gott för din själ. Det är i naturen vi hör hemma och vi är skapta för att bada ute i det fria. Vem älskar inte den frihetskänslan?

Plocka naturens guldkorn – själva plockandet i sig är mindfulness på hög nivå och det finns ju så mycket härligt att plocka dessutom! Vildhallon, smultron, blåbär, svamp – ja massor!

Sov – väldigt gratis och väldigt välgörande för din hälsa. Japp, kan knappast bli bättre!

Kramas – endorfin- och oxytocinkick deluxe och otroligt gratis. Kanske får du en bättre relation på köpet också?

Klappa ett djur – Hund, katt, kanin? Mjuk päls och känslan av ett kurrande varmt djur mot din hand ger gratis lycka- och måbrakänsla!

Händer klappar katt.

Andas rätt – Andas alltid med näsan och andetagen ska vara nerifrån magen och luuuuuugna. Detta gör att du hamnar i vårt antistresstillstånd – det parasympatiska systemet. Det parasympatiska nervsystemet bidrar till en bättre matsmältning, att blodtrycket sjunker och att kroppen får tid till läkning.

Fasta – det kan vara ett hälsohack, men kan också orsaka stress för kroppen. Ett hack du ska använda dig av om du inte lider av utmattning och om du förövrigt mår bra. På diabetes typ 2-patienter kan detta dock vara väldigt fördelaktigt för hälsan! Otroligt gratis dessutom! 😉

Gå barfota – Grunda dig med naturen. Vi är gjorda för att bo och leva i naturen. Vi är en del av den.

Träna med kroppen – Promenera, spring, styrketräna med hjälp av din kroppsvikt, klättra, hoppa eller bara stretcha! Allt gratis och allt gör gott för dig och din hälsa.

Skratta – så underskattat biohack. Att skratta gör dig lycklig! Det bara är så. Du kan till och med lura kroppen att du är lycklig även om du inte känner dig det just då, genom att just skratta. Testa! Det kostar inget heller! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *