HälsaLyckaPersonlig utveckling

Varför hälsa?

Varför har jag fastnat för just hälsa?

Ibland vore det så enklare (?) att bara strunta i vad man äter, skippa träningen och inte vara så noga med sömn.

Frågan är om livet skulle bli enklare? För min del skulle det innebära högre blodsocker (jag har diabetes typ1) skulle antagligen stressa mer och vara mer i obalans. Jag skulle vara tröttare, ha en mer orolig mage och med stor sannolikhet också huvudvärk oftare pga det svängande blodsockret. Vilka fler sjukdomar jag skulle få vet jag inte, men att autoimmuna sjukdomar antagligen har en koppling till både gluten och mejerier är något jag tror på. Högt blodocker och cancer är också en otäck sanning, likaså att kronisk stress ökar på risken för alla sorters sjukdomar. Vid stress sänks immunförsvaret.

För mig är det inte värt det!

Men måste jag nå ut med detta till andra? Andra kan ju få leva precis som de vill utan min påverkan, absolut!

Dock kostar alla dessa sjukdomar samhället enorma summor varje år. Folk sjukskrivs pga stress och utbrändhet. Cancer tar många människors liv årligen och livskvaliteten sänks för otaliga människor som diagnosticeras med allt från ms och diabetes till astma/allergi och eksem.

Hälsan och makten över våra kroppar är det enda vi alla har.

Det är något vi kan påverka själva och om man väljer att inte göra det är upp till var och en men om man går mot ohälsa pga okunskap så är det tragiskt. Jag väljer att skriva för jag vet att man kan må så mycket bättre, vara både piggare och friskare med hjälp av rätt livsstil och livsval. Det är allas rättighet att veta och kunna välja!

Mitt mål är en ökad livskvalitet och att i så stor utsträckning som möjligt slippa få det där cancerbeskedet eller den där sjukdomsdiagnosen.

Livskvalitet är olika för alla men för mig innebär det att framförallt vara frisk och få leva och jag tror många håller med mig där.

Men hur gör man för att få den där livskvaliteten då? För att hjälpa dig på vägen så kommer här fem hälsotips från mej till dej:


1.Fyll din fantastiska kropp med den bästa av energi, tänk så rent som möjligt, ekologiskt, tillsatsfritt och mat utan innehållsförteckning.

2.Rörelse varje dag, allt ifrån promenader till yoga eller trädgårdsarbete.

3.Minimera stress.

4.Fyll ditt liv med kärlek och människor du mår bra av.

5.Sömn! Viktigare än du tror, det är då återhämtning sker och kroppen kan reparera och bearbeta, bra för både kropp och själ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *