Frukost/mellanmålGlutenfrittLCHFMejerifrittPaleoRecept

Frukostrecept

Kastar in ett recept på en god och mättande frukost för omväxlings skull!

Som vanligt är jag dålig på mått, jag kör alltid på känn när jag lagar mat, så ni får också testa er fram lite.

Kokosgröt 2 port

Smält ca 25-50 gram smör i en kastrull

Blanda under tiden ihop följande i en bunke:

2 ägg

1-1,5 dl vispgrädde, eller kokosmjölk/cashewmjölk om man vill undvika mejerier

1,5-2,5 msk kokosmjöl

En nypa salt

en matsked kanel om man vill

Blanda ner detta i kastrullen med smält smör

Rör om på medelvärme nån minut och tillsätt sedan ca 1 msk fiberhusk

fortsätt röra tills konsistensen känns som gröt ungefär

Är det för torrt kan man tillsätta mer grädde eller kokosmjölk

Är det för rinnande kan man blanda ner mer kokosmjöl eller lite mer fiberhusk

Servera med lite kanel och eventuellt rivet äpple och cashewmjölk eller havremjölk.

Det är så gott, jag lovar!

En sak bara, tänk på att kanelen ska vara äkta kanel. Läs inlägget om kanel på foodpharmacys blogg;

Den giftiga sanningen om kanel.

 Många kanelsorter vi köper är giftiga för oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *