GlutenfrittLCHFLunch/middagMejerifrittPaleoReceptVegan

Mejerifri vitkålsgratäng

Recept på min mejerifria vitkålsgratäng som jag postade på instagram (egologiskt) häromdagen. Såklart är den också glutenfri, paleo, LCHF och vegetarisk. Passa typ alla helt enkelt!

Anger inga direkta mått men;

Riv vitkål, skiva lök och pressa vitlök – blanda ihop allt detta och lägg i en ugnssäker form.

Blanda två till fyra ägg, ca två ägg per form med några skeda majonnäs och någon deciliter kokosmjölk med örtsalt och vitpeppar – häll över vitkålsblandningen.

Kör i ugnen tills vitkålen mjuknat och stanningen stelnat, 175 grader i kanske 30-45 minuter. Håll koll så inte vitkålen bränns, ett tips är att ha formen lite längre ner i ugnen.

Hoppas det smakar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *