GlutenfrittLCHFLunch/middagMejerifrittPaleoRecept

Älgstroganoff

Älgstroganoff.

Alltså mums!

Har ni smakat älg någon gång? Om inte, gör det!

Jag gjorde ett helt underbart recept igår, nej i förrgår… – typ en stroganoff men med älgkött – jag dog mumsdöden tror jag.

Tänkte försöka återskapa den här åt er så ni också kan testa.

Älgstroganoff

Stek hackad lök lite försiktigt med mycket smör i en stekpanna.

I andra stekpannan steker du tunna bitar av älginnanlår (jag skär alltså som tunna små bitar av lövbiff av ett helt innanlår från älg).

-stek på det lite snabbt så det mest får färg och salta + peppra med svartpeppar.

När allt kött är uppstekt och löken klar, slår du ihop allt i en gryta.

Självklart kan du steka i omgångar men för att spara tid använder jag alltid två pannor.

I grytan häller du över en halv förpackning med krossade tomater + 2-3msk tomatpuré. Häll även ner ett paket kokosmjölk, den krämiga varianten. Örtsalt, lite chilipulver och ev mer peppar.

Låt det puttra lite innan du serverar det med till exempel blomkålsris eller stekta grönsaker.

Älgstroganoff.

Mejerifri, glutenfri, lchf- och paleovänlig älggryta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *