HälsaPersonligt

Fastar

Tekopp med yerbamate te.
Sitter här med mitt yerbate och fastar visst.

Bestämde mig igårkväll för att det fick bli en fasta idag.

Egentligen är jag ingen förespråkare till just fasta eftersom det kan innebära stress och ytterligare en påfrestning på kroppen. Med ytterligare menar jag att de flesta redan har påfrestningar i form av stress, näringsbrister och dålig kost, för lite och för dålig sömn, för mycket stillasittande, inflammationer eller andra negativa hälsomarkörer.

Att fasta kan vara en superbra metod för att (som för mig) få ordning på blodsockret men det kan också vara väldigt dåligt för din hälsa om din kropp redan har stor obalans.

För de med det metabola syndromet som diabetes typ 2 eller hjärt- och kärlsjukdomar kan fasta vara ett superverktyg! Det får ner dina blodfetter, ditt blodsocker och minskar din insulinresistens och fettlever.

Men ja hur som helst, jag fastar iallafall idag.

Får se hur länge jag orkar hålla på men är verkligen superpepp på att ta tillbaka min lättskötta diabetes som jag hade den förr.

Är inne på min sisådär 15:e timma på fastan nu. Får se när jag ger mig. Hade varit coolt att köra i några dygn men det vet jag inte om jag orkar så här direkt. Men vore så glad om jag klarade ett helt dygn! Spännande! Och verkligen spännande att se hur mina värden kommer förändras.

Jag började morgonen med ett glas vatten och sedan ett örtte därefter en kaffe.

Sen tränade jag lite intervallträning med burpees och lite styrketräning. Efter träning var jag och sonen ute och cyklade runt en halvtimme och nu dricker jag yerba mate te igen till ”lunch”.

Vill du läsa mer om fasta så har jag skrivit om det förut här:

Fasta

Fastans fördelar

Fasta eller inte?

***

Har du fastat nån gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *