Personligt

Giftfritt barn

Satt igår nästan hela fredagskvällen och letade ytterkläder och övriga kläder till lillkillen. Det tar sin lilla tid när man letar giftfritt. Men det är det värt♥

Det viktigaste för mig när det kommer till ytterkläder är att det är giftfritt och inte innehåller PFC!

PFC* kan orsaka cancer och vara hormonstörande – något jag vill undvika så långt det går såklart.

Perfluorerade ämnen (PFC) används bland annat i ytterkläder för att göra kläderna motståndskraftiga och avvisande mot vatten, smuts och fett. En impregnering helt enkelt. Men man hittar det även i teflon i stekpannor och i rengöringsmedel.

Snygga och gulliga barnkläder i all ära, men jag föredrar giftfritt framförallt. Fördelen idag är att det finns mycket bra produkter som både är giftfria och snygga.

Annat jag gör för att ha det så giftfritt kring min son är att inte använda plastbestick, muggar och tallrikar till honom. Jag köpte en sked i trä när sonen var liten men idag äter han med likadana bestick och tallrikar som oss. Jag har också alltid använt mig av glasflaska som han druckit ur.

Jag försöker heller inte använda allt för mycket plastleksaker och jag använder minimalt med hudvårdsprodukter som schampoo och hudkrämer.

Ytterligare saker jag är noga med är ju som jag tidigare nämnt ekologisk obesprutad mat och jag ser också till att han inte får leka med kvitton – en Bisfenol A (BPA)-källa! vilket är hormonstörande. Jag tar aldrig kvitton från affären om det inte är något jag verkligen behöver kvitto på.

Hur tänker du kring barn och gifter i vardagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *