Personligt

Jobb och doula

Hallå hallå!

Hoppas ni mår bra 🙂

Jag har efter mycket funderande och pusslande med sambon bestämt mig för att börja jobba lite igen!

Ja jag vet, det känns jättekonstigt och jag vet inte riktigt vad som hände för tanken var ju att jag skulle fortsätta vara hemma på heltid denna vår.

Men anledningarna är dels att jag kände för att komma ut och få jobba lite och träffa folk. Sonen är dessutom otroligt pappig just nu och gråter väldigt mycket efter honom på dagarna och förövrigt så märker jag att han gärna är arg på mig och testar mig otroligt mycket nu – jag tror att det kommer vara nyttigt med ett break från varandra en stund.

Utöver det så ska det bli skönt att få tjäna lite mer egna pengar och komma hemifrån lite innan bebis kommer till världen för sen blir jag ju hemma en längre period helt och hållet igen. Pappa och son kan ju göra lite mer ”roliga” saker som att snickra hemma och greja i trädgården, sånt som jag knappast kan eller heller just nu orkar.

Vi kommer fördela arbetet så vi jobbar 50% var och hemma 50% var. Jobb 2,5 dagar i veckan var, vilket känns alldeles lagom. Sambon har ju eget företag och kommer också kunna jobba en hel del hemifrån så jag tror det blir riktigt bra faktiskt 🙂

Det var planerna för oss.

Jo, förresten, för er som inte vet så jobbar jag som ekonom 😉

Förövrigt så är det väldigt mycket läkar/barnmorske/ultraljudsbesök när man är gravid som typ 1 diabetiker! Väldigt jobbigt enligt mig.

Sen ska vi också träffa vår doula framöver en hel del som ska vara med på vår förlossning 🙂

Japp, jag ska ha med en doula när jag ska föda. Hade faktiskt planer på att ha med en doula när sonen föddes också men den jag anlitat fick förhinder och sen hittade vi ingen annan direkt. Önskar så att jag haft en doula med på förra förlossningen! Jag litar inte på förlossningsvården för fem öre och det är otroligt lätt att bli överkörd när man själv inte har full kontroll och är smärtpåverkad. Tyvärr så är barnmorskorna också idag stressade och överbelastade så det är inte alltid man får det stöd man behöver.

Innan jag börjar jobba ska jag bocka av en hemtenta och jag har väl sisådär en tio föreläsningar att lyssna igenom till dess på fredag… och sen har jag två kompletteringsarbeten som ska in också.

Varför ska man ta det lugnt när man kan vara fullbokad?! Haha.

***

Nu ska jag snart börja med lördagsmiddagen. Ikväll blir det, som igår, svensk, gräsbetad oxfilé och hemslagen bearnaise. Hoppas dock den inte skär sig idag som den gjorde igår – jag lyckas ALDRIG med mina bearnaisesåser!! Gaaahh!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *