Personligt

Livet som hemmaförälder

Hemmaförälder till min son på bilden.

Då har jag varit hemmaförälder, eller föräldraledig, i lite mer än ett och ett halvt år med min son. Pappan har varit hemma två långa somrar och sen har vi haft några veckors skidsemester däremellan.

Kan bli mycket diskussioner om sånt nu för tiden 😉

Hur är det att vara ”hemmaförälder” än så länge då?

Jag tycker det är:

•Ren lyx.

•Men emellanåt påfrestande.

Det är väl egentligen mer att man kan känna sig lite ensam ibland och sen kan det vara jobbigt att resonera med en väldigt bestämd liten kille emellanåt. Tålamodet provas flitigt mellan varven 😉

Fast vår lille son är ärligt talat ett av de mest närhetskrävande barn jag träffat så det blir otroligt mycket mys dagarna långa. Och det slår allt♥

Jag har på pappret föräldraledigt till första september i år och då är sonen 2 år och nästan 3 månader.

Ska han börja på förskola då?

Jag vet ärligt talat inte…

Det skär i mammahjärtat att lämna bort honom och emellanåt drömmer jag om att vara hemmaförälder på heltid tills skolplikten kallar.

Men vad är alternativen?

Jag har faktiskt dagar kvar efter den första september och dessutom har pappan tre månader kvar. Så vi skulle kunna vara hemma ytterligare ett halvår eller något mer och fortfarande behålla min SGI. För det är egentligen det allt handlar om.

Hemma kan man väl vara så länge man klarar sig ekonomiskt, men just nu handlar det om SGI:n.

Orkar inte förklara den för er som inte vet vad den innebär, men otroligt förenklat; du får pengar från försäkringskassan om du skulle bli sjuk så länge du skyddar din SGI.

Så om det inte vore för SGI:n skulle jag kunna snåla med dagarna väldigt mycket mer.

Hur kan jag tänka i banorna att eventuellt vara hemma med min son längre och överväga att skippa förskola?

Jag tänker så här:

Livet är kort. Hur kort vet vi inte. Men vi har alla en begränsad tid här på jorden. Är det något som betyder är det just TID.

Jag kommer aldrig ångra tiden jag ger min son.

Vad betyder allt annat när jag dör?

Vad är din åsikt kring det här?

2 thoughts on “Livet som hemmaförälder

  1. Jag vill inte skola in på dagis.. tycker det är skitjobbigt men jag vet att det gör barnen gott. Några ggr i veckan lr nåra timmar varje dag.. däremot tkr jag det är hemskt när barn lämnas kl 6. Hämtas kl 17 ex. Skulle jag aldrig vilja behöva göra.

    1. Nee usch jag ser inte fram emot den eventuella dagen 🙁 säkert mest jobbigt för mammahjärtat, förhoppningsvis mindre jobbigt för barnet, men känns ändå sjukt jobbigt att nån ”okänd” ska ta hand om ens barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *