Personlig utvecklingPersonligt

Livscoach

Lotusblomma med vattendroppe i vattnet.
Första utbildningsveckan till holistisk livscoach är avklarad.

*

Nu har jag varit hemma två dagar.

Hunnit smälta en del. Tror jag.

Idag har vi haft trädgårdsarbete hela dagen – skönt att få röra på kroppen och bara släppa alla tankar efter en mentalt ansträngande vecka!

Nu är min nästa utmaning att själv coacha, på egen hand, fem klienter.

Jag tänkte att jag slänger ut frågan lite snabbt på instagram där jag ändå har en del följare. De flesta känner jag inte alls – vilket blir en utmaning. Att övningscoacha någon jag inte känner!

Dock fick jag efter knappt 20 minuter ta bort inlägget igen eftersom min inkorg i princip svämmade över av svar från människor som ville bli coachade! Puh!

Kul att se att det är en stor efterfrågan iallafall! Tyvärr har jag ju ingen möjlighet att övningscoacha alla – även om jag hade velat. Men jag coachar er gärna alla när jag är färdigutbildad sen 😉 😀

***

Med mig efter utbildningen har jag massor olika coachingtekniker. Vi har pratat om synen på människan, om charkan, om livet, det mentala och det själsliga. Vi har även pratat om det maskulina och det feminina – yin och yang.

Annat vi diskuterat och fått lära oss är olika frågetekniker, vi har övat på att öppna upp för det mediala, pratat om förtroende och målformulering och hur man lyssnar på olika sätt.

Jag har också lärt mig att tänka på ett annat sätt jag inte gjorde innan. Både om mig själv och om andra.

Det är i relationen till andra som vi utvecklas och det är där vi får chansen att lära känna oss själva på ett sätt vi kanske tidigare inte funderat på

Min största lärdom har varit att jag kan vara ifrån min son några timmar och familjen klarar sig lika bra ändå. Inte för att jag nånsin tvivlat på min sambos förmågor, utan snarare för att jag själv haft (har) behovet av kontroll.

***

Som jag tidigare nämnt så har jag lärt mig att jag som coach aldrig kommer komma med några handlingsplaner eller bestämma vad en klient ska göra, det bestämmer hen själv. Jag kommer endast coacha klienten till mer medvetenhet och tills hen finner svaret själv, inom sig.

Coachingen är både terapeutisk, visionär, själslig, mental och till och med helande för en del. Visst låter det underbart!

***

Jag är iallafall sååå glad att jag gick denna utbildning!

Jag tänkte skippa den först just för att jag inte ville eller kände att jag klarade av att vara ifrån sonen så många timmar! Han och jag har ju liksom suttit ihop från den dagen han var ett litet frö i min mage <3

***

Men jag tror på att det som händer, ska hända i våra liv och de vi möter ska vi möta.

Även om det så är ett dåligt möte, så får man alltid ut något av det – vi lär oss av allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *