Personligt

Vem är jag?

Jag.
Det har ramlat in fler och nya läsare så jag tänkte jag skulle presentera mig själv lite mer för er som inte vet vem jag är.

Tänkte att det kunde vara trevligt med ett ansikte bakom bloggen? 🙂

Jag heter Therése och är 28, fyller 29 i sommar. Känner mig dock fortfarande som 20 hehe 😉 Jag bor på en liten ort vid Vättern i Östergötland med min sambo och son på snart 2 år. Vi bor i en villa som vi köpte så fort jag fått fast anställning – tror vi skrev på samma vecka hehe!

Just nu är jag föräldraledig från min tjänst som ekonom och har varit det i snart två år. Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi – med fokus på marknadsföring och framförallt internationell marknadsföring.

Under min föräldraledighet kände jag att jag ville passa på att plugga lite och äntligen få läsa mer om hälsa. Så nu är jag snart certifierad kostrådgivare som jag läst via Paleo Institute. Jag älskar verkligen allt som har med hälsa att göra, dock är jag inget fan av den ”vanliga” sjukvården så allt som är lite annorlunda lockar mig.

Jag har dessutom diabetes typ 1 sen sju år tillbaka – så jag testar, utvärderar och biohackar dagligen min hälsa.

Alternativa behandlingsmetoder och att förstå kopplingen mellan kropp och själ är min melodi.

Jag tror på kroppen. Ger man kroppen de bästa förutsättningarna så håller den sig frisk. Därför tror jag stenhårt på att livsstil, maten du väljer att äta, hur du lever ditt liv, såsom alltifrån tankar till relationer påverkar din hälsa.

Jag älskar att lära mig om hälsa – jag vill veta allt och jag kallar det för min passion. Just därför hoppas jag på att kunna jobba med hälsa på ett eller annat sätt. Bloggen är ett sätt för mig att få utlopp och få ventilera mig kring mina tankar om hälsa.

Att få inspirera och informera om hälsa gör mig lycklig och jag tycker att alla har rätten att få veta mer om sig själva och hur kroppen fungerar eftersom kunskap är makt!

***

Förutom att läsa och lära mig om hälsa så renoverar vi (mest sambon) en hel del hemma. Vårt hus är ca 250 kvadrat med källaren så det finns att göra 😉 och inte nog med det så har vi byggt en helt ny sommarstuga på västkusten där vi spenderar mycket tid på sommaren.

Övriga intressen är MAT <3 Älskar att laga mat och att få skapa i köket. Vi äter hela familjen en blandning av paleo och lchf – helt glutenfri, i princip mejerifri (förutom smör) och sockerfri. Bra råvaror är väldigt viktigt för mig.

Jag gillar musik, kan sitta i timmar på vår altan och titta på solnedgången och östgötaslätten med ett glas rött och musik i bakgrunden. Det är livskvalitet för mig.

***

Det här visste du inte om mig!

Jag har planer på att börja spela golf, vi bor ju ändå bredvid en av Sveriges finaste golfbanor.

Jag och sambon har en tradition att alltid skåla i lite bubbel varje fredag. Varför inte liksom?! Älskar att fira – smått som stort.

När jag var barn så spelade jag fotboll i flera år men jag har också spelat fiol, spelat pingis, dansat, gått på karate, ridit, gått på gymnastik, varit scout, sjungit i kör, gått på skytte. Ja en hel del och jag har säkert glömt nåt!

Jag äääääälskar solen – galet mycket! Så mycket att jag redan nu kan känna av lite småångest inför att hösten närmar sig. Lite knäppt jag vet.

Jag hade som barn en ödla som hette Pluto. Den smet och jag hittade honom under min säng – stel som en pinne och torr. Usch vad hemskt!

Jag har en dröm om att någon gång bli självförsörjande bonde. Odla sina egna grönsaker och ha sina egna köttdjur. Älskar landet, gärna i kombination med utsikt över något vatten.

Jag är sjukt rädd för spindlar! Så rädd så jag knappt kan ha fönstren öppen på sommaren – trots 30 gradigt sovrum! Underbart att ha nya fönster med integrerade mygg (spindel) nät i denna sommar!

Jag bad min lillebror ringa och ”bjuda” min sambo på hans 8-årskalas så jag fick chansen att umgås med honom innan vi blev tillsammans haha.

Jag är ingen lägenhetsmänniska – känner mig sååå instängd i en lägenhet!

Jag älskar personlighetstester och har personlighetstypen INFJ – vilket betyder mindre än 1% av världens befolkning! Varför vara som alla andra liksom!

Ännu fler roliga fakta om mig hittar du HÄR

***

Vore kul att höra lite mer om dig och varför just du läser min blogg! Så, vem är du?

4 thoughts on “Vem är jag?

    1. Ja vad kul! Älskar de där testerna 😀
      Måste läsa om infp-t. Tyckte du det stämde? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *