LyckaPersonlig utvecklingPersonligt

Mitt förra liv

Mitt förra liv.
Jag har ju tidigare skrivit lite om mitt liv och vad som tagit mig dit jag är idag

HÄR

Men jag tänkte jag skulle gå in lite mer på mitt förra liv och förändringarna jag gjort. 

Idag vs igår.

Mitt förra liv.

En period i mitt liv var jag inte så snäll mot mig själv. Alltså inte elak bokstavligt talat elak. Men jag lyssnade inte på mina signaler och jag gav inte mig själv den kärlek eller näring jag förtjänar.

Hur menar jag nu?

Jag slarvade med sömnen såååååå mycket. När jag tänker tillbaka idag så förstår jag inte hur jag orkade. Varje morgon fick jag släpa upp mig ur sängen och jag gäspade mig igenom typ hela förmiddagen – varje dag.

Jag åt nog ändå ganska ”nyttigt” om jag jämför med många i samma ålder men det jag definierar som nyttigt idag är inte längre samma kost. Men jag var ändå inne i en svacka när det blev både mycket snabbmat och framförallt mycket lördagsgodis och chips – varje helg.

Jag stängde av mitt känsloliv och slutade lyssna på min kropps signaler – både fysiskt och psykiskt. Huvudvärk, magont, energilöshet, trötthet, yrsel, ångest, sorg, emellanåt även hopplöshet. Jag ignorerade allt.

Jag kände mig emellanåt ensam och hade inte så många likasinnade att prata med. Jag hade absolut vänner men ibland kände jag mig liksom lite felplacerad, framförallt i större grupper, och jag tror jag har fått svar på varför idag – jag är en personlighetstyp INFJ, alltså mindre än 1 % av befolkningen tydligen. Haha ja vad säger man?! 😛

Men nu kommer vi till den största anledningen till mitt mående i ”mitt förra liv!” Jag lät en annan människa behandla mig som skit! Du kan äta perfekt, träna dig till perfektion och sova som kungarnas kung men är du inte lycklig i själen så kommer det ändå sakta men säkert bryta ner din hälsa.

Stress och sorg äter dig inifrån

Jag tror personligen en blandning av alla dessa faktorer ledde till min autoimmuna sjukdom. Men mest den inre stressen jag utsatte min kropp för.  Efter stressen så tror jag näringen var den bidragande orsaken. Jag tror inte gluten gör dig gott och många typ 1 diabetiker får eller har också celiaki (glutenintolerans), även mjölkprodukter har en hög koppling till diabetes typ 1. Lägg till d-vitaminbrist och andra näringsbrister på det!

Så vad är förändringen jag gjort?

Idag är jag väldigt medveten om sömnens betydelse för kroppen och själens återhämtning även om Sömnen är min akilleshäl

Sömnen är något jag konstant jobbar på, så gott det går med småbarn.

Jag pluggar till Kost- och hälsocoach och suger åt mig allt jag bara kan när det kommer till att hälsooptimera sitt liv. Jag äter en kost som får mig att må bra, dvs glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt och så långt det går ekologisk kravmärkt och näringsrik mat. Det är maten som bygger mig och ger mig den energi jag behöver.

Varför är mitt nya mantra

Jag lyssnar alltid inåt och respekterar mig själv! Jag vet att huvudvärk för mig betyder stress eller för lite sömn. Har jag magproblem en period så struntar jag inte bara i det och hoppas på att det går över utan jag tar reda på VARFÖR.

Jag känner att jag hittat mitt kall i livet och även likasinnade som jag kan dela min passion och mina innersta tankar med♥ det finns någon för alla!

Men kanske det viktigaste av allt – jag låter INGEN köra över mig! Jag lever ett liv där jag endast umgås med människor som respekterar mig för den jag är och som ger mig bra energi♥

Är jag bitter över allt som hänt?

Nej. Absolut inte!

Jag är på ett sätt tacksam för ALLT som hänt i mitt liv och jag är säker på att det som händer har en mening, om det så är om femton år. Allt som har hänt har gjort mig till den jag är idag. Hade jag valt en annan väg i livet hade jag inte varit där jag är. Jag hade kanske aldrig träffat min sambo, jag hade aldrig fått min son, jag hade kanske aldrig valt att plugga till kost- och hälsocoach och jag hade aldrig träffat de vänner jag idag har.

Jag har dessutom lärt mig vikten av att lyssna inåt och inte ignorera när kroppen skriker efter sömn, kärlek och näring.

Tacksamhet är viktigt. Och det är precis det jag är, tacksam. Jag hade aldrig velat leva någon annans liv och jag älskar mig själv precis som jag är♥

Egologiskt - Therése.

2 thoughts on “Mitt förra liv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *