Personligt

Träning och syskon

Hej!

Sitter och varvar ner och ska snart gå och lägga mig. Idag har jag tränat två gånger. En träning på förmiddagen på mammabarnträning och nu ikväll med mamma.

*

Alltså småbarnsår i all ära – galet jobbigt men också helt underbart. Måste ändå säga att det är så skönt att jag har hittat tillbaka till mig själv lite mer nu.

Typ träna själv, få mer och mer egentid och bara få vara.

Sonen börjar närma sig 2,5 år nu (höll på att skriva 25 haha!) och det märks att han blir mer och mer självständig.

Han kan hjälpa till på ett helt annat sätt, som både idag och igår när han var ute i trädgården med hans pappa i flera timmar och hjälpte honom med trädgårdsarbete! Typ en omöjlighet för ett år sedan.

***

Många frågar om syskon så därför kan jag lika gärna svara här!

Jag tycker det känns bra att vi inte fått täta barn (har inga planer på en till ännu).

Dels ville jag låta kroppen få läka helt, få ihop magmusklerna efter graviditeten, träna sig stark i bäckenbotten igen och få chansen att vila upp sig och komma i balans.

Känner att jag verkligen blivit stark igen!

 Jag har fått igång träningen ordentligt och jag känner mig verkligen som mig själv igen. Det är lätt att man bara blir mamma väldigt mycket annars. (Vilket jag ju trivs med så inte för det…)

Nu menar jag inte att de som valt att skaffa barn tätt gjort ett sämre val, men för mig personligen hade det inte varit optimalt.

Alla är och vill olika!

Även om man har en lätt graviditet och förlossning så påverkas kroppen av en massa hormoner som bland annat gör lederna mjukare – sånt tar tid att återhämta sig ifrån. Och man sliter på kroppen på ett helt annat sätt än man gör i vanliga fall.

En kiropraktor har sagt att det tar minst lika långt tid att bli återställd efter en graviditet som man är gravid i tid – alltså nio månader. Men för de allra flesta tar det minst ett år och då pratar vi om skelett och leder.

Många ammar längre än så också och då får man lägga på mer tid…

Man blir tung, det går åt en massa vitaminer och mineraler och jag skulle vilja påstå att de flesta har en  eller flera brister efter en graviditet och sen amning på det. Detta tar tid att komma i balans med.

Lägg på lite (mycket) sömnbrist på det och allt annat vardagsstress som de flesta lever med. Stress bryter ju ner kroppen.

Och sist men inte minst så tycker jag det känns väldigt fint att ha så mycket egentid med min ögonsten här hemma. Bara han och jag. Tid vi aldrig kommer ångra och fina minnen som skapas. Lite lyxigt på något sätt!

Så det var det.

Men nu måste jag sova. Godnatt <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *