GlutenfrittHälsaLCHFLunch/middagMejerifrittPaleoReceptVegan

Mina tio favorittillbehör till köttbiten

Friterade vaxbönor, LCHF-tillbehör.

Istället för potatis. Eller pasta. Eller ris.

Här är mina tio favorittillbehör!

Vaxbönspommes. Mums mums mums! Mums mums mums mums, kan hålla på hur länge som helst! Recept hittar du HÄR

Rotfrukter – Gör klyft”potatis” av rödbetor, kålrot, sötpotatis eller morot -in i ugnen med lite doftlös kokosolja och örtsalt + svartpeppar. Mums!

Ugnsbakad blomkål. Skiva färsk blomkål ganska tunt, liksom som en brödlimpa. Lägg ut på ett bakplåtspapper och ringla över doftfri kokosolja eller olivolja + örtsalt och vitlökspulver. Baka i ugn tills blomkålen blivit lagom mjuk och lite rostad.

Blomkålsris – Riv färsk blomkål och sänk ner i kokande vatten. Koka tills det mjuknat, häll av vattnet och smaka av med mycket smör och örtsalt. Så gott!

Stekta grönsaker – Stek zucchini, lök, paprika och ev. champinjoner i smör. Krydda med valfri smaksättning.

Falsk potatissallad – Stek zucchini med gul lök, salt, peppra och låt svalna. Blanda med majonnäs, äpple, ev. dijonsenap och någon färsk lök typ salladslök. Smaka av och krydda eventuellt med örtsalt och mer svartpeppar.

Avokadosallad – Blanda uppskuren avokado, mango (gärna fryst, upptinad ekomango), färsk koriander och salladslök.

Fräsch sommarsallad som enkelt blir en höstig/julig variant – Blanda grönsallad, gurka, körsbärstomater, vattenmelon och getost – för en juligare variant byter du ut melon och getost mot grönkålschips och granatäpplekärnor + ev. rostade valnötter.

Varför inte byta ut potatisen mot en god röra? Testa min Guacahini

Mos! Blomkålsmos, broccolimos, sötpotatismos eller rotmos – alla lika goda men på olika sätt!

***

Vilken blir din favorit? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *