GlutenfrittHälsaLCHFLunch/middagMejerifrittPaleoRecept

Omelettpizza

Omelettpizza.

När man planerat pizzakväll men blir för lat för att göra pizzabotten så löser man det genom att hitta på ett nytt recept!

Nytt för mig iallafall!

Omelettpizza

2 port

*Smör

*Ost (Jag använder en hårdost gjord på getmjölk, chevrette)

*5 ägg

*Ca 1,5 dl valfri vätska (jag använder cashewmjölk)

*Örtsalt

*Tomatpuré

*Oregano, vitlökspulver, lökpulver

*Topping till pizzan. T.ex. färsk tomat, lök, paprika, bacon/skinka, svamp

***

Smält smör i en stekpanna och lägg i skivad ost så det täcker botten. När osten bubblar häller du över omelettsmeten (Vispa ihop ägg med valfri mjölk + örtsalt).

Låt smeten stelna och klicka sedan på tomatpuré + oregano, vitlökspulver och lökpulver – eller helt enkelt någon annan tomatsås.

Toppa med valfria ingredienser. Om du har bacon på så knaperstek det i en annan stekpanna innan du häller det över omeletten.

Låt det puttra på medelvärme  med lock på tills omeletten är färdig.

Det går säkert toppa med mer ost på om du är en cheeselover 😉

***

Servera gärna med min Pizzasallad

Och har du tid så slänger du också ihop en god kebabsås!

***

Kebabsås

Blanda följande tills smak och konsistens känns bra:

*Majonnäs

*Tomatpuré

*En skvätt vatten

*Kebabkrydda

Omelettpizza.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *